Събота,

Ивайло Вълчев с коментар за третия мандат

От: Агенция Стандарт -
Ивайло Вълчев с коментар за третия мандат
A
A
A

Нашата позиция не е променена, тя остава каквато беше вчера и оня ден, категоричен беше пред журналисти заместник-председателят на ПГ на ИТН Ивайло Вълчев в отговор на въпрос във връзка с третия мандат.

За себе си не виждам логиката при първия мандат да не се подкрепи нещо, което след това ни се предага в третия, коментира той, цитиран от БТА.

Ние няма да променим позицията си, каквато сме я заявили, заяви и Станислав Балабанов от ИТН. Нашата позиция не е тайна, беше изразена от нашия лидер, ние сме открити в позицията си към българското общество, отбеляза той.

Ива Митева е прекрасен професионалист, вие изхождате от думите на други политически лидери, които се опитват да играят ролята на умиротворители, а самите те бяха в основата въобще да се стига до трети мандат, коментира Балабанов, попитан дали дори реверансът Ива Митева като премиер не смекчава позицията на ИТН.

Не забравяйте от "Изправи се БГ! Ние идваме!" с какво сравниха Ива Митева преди две седмици, сравниха я с порода куче, коментира Балабанов.

Ние ще бъдем твърди и последователни, надяваме се суверенът, българският избирател да го вижда, ще видим какво ще прецени на следващите избори, когато и да са те, отбеляза той.

Балабанов припомни, че след като бъде връчен третият мандат, останалите партии имат 175 депутати, така че могат да направят стабилно правителство. Ако не успеят да го съставят, конституционната логика е, че вървим към нови избори, отбеляза той.

Председателят на парламента Ива Митева беше лаконична в коментара си пред журналисти: Нека изчакаме президентът да вземе своите решения и да изпълни конституционните изисквания.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички