Четвъртък,

Ива Митева скочи на Кирил Петков

От: СТАНДАРТ -
3586
Ива Митева скочи на Кирил Петков
A
A
A

Ива Митева скочи на Кирил Петков. „Когато няма единна коалиционна политика, няма как да кажеш, че като премиер заставаш зад нечия кандидатура. Същото е и по отношение на председателя на Народното събрание“, коментира Митева агитацията на Кирил Петков и Никола Минчев в полза на кандидатурата на Андрей Гюров за шеф на БНБ.

„Андрей Гюров има академичната подготовка, но професионалната на Каримански е много по-голяма“, каза зам.-председателят на парламента.

„Изненада беше, че „Продължаваме промяната“ издигнаха кандидатурата на Андрей Гюров за гуверньор на БНБ“, коментира още Ива Митева. Според нея до този момент не се е чула нито една лоша дума по адрес на кандидата на ИТН Любомир Каримански.

„Аз смятам, че Каримански отговаря на изискванията на закона, притежава знанията, опита и мъдростта. Убедена съм, че той е здраво стъпил на земята и никой не може да му въздейства“, каза още Ива Митева.

„Във вторник трябва да се проведе заседание на Комисията по конституционни и правни въпроси и законопроектът за закриването на спецправосъдието да влезе в зала евентуално в четвъртък“, съобщи още Ива Митева.

По думите й отдавна се говори за съдия, който да разследва главния прокурор. „Предполагам, че това е опит да се разреши проблемът с оставката на главния прокурор и това, което става във ВСС“, коментира топ юристката на ИТН.

Според нея промяната на Висшия съдебен съвет трябва да се случи единствено след разговор с всички в Народното събрание, включително с опозицията. „Имаше една идея да се предвиди в закона за съдебната власт ВСС да стане непостоянно действащ, но тази идея не се доразви от министерството“, допълни още Митева.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички