Ицо Хазарта за хейта: Може ли да наричаш депутат "момченце"

Не отговорих на човека, който ми отправи заплахата онлайн. За мен по-важно беше да покажа как тя ми е подействала, каза Христо Петров

Ицо Хазарта за  хейта: Може ли да наричаш депутат "момченце" | StandartNews.com

"Не отговорих на човека, който ми отправи заплахата онлайн. За мен по-важно беше да покажа как тя ми е подействала“, каза пред Би Ти Ви депутатът Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта.

В деня на полагането на клетва на новия кабинет Петров каза от парламентарната трибуна, че е получил предупреждение да не подкрепя партията на Кирил Петков и Асен Василев, защото ще загуби най-ценното, което има. Именно тази заплаха го накарала да встъпи в политиката.

„Спокоен съм за себе си. Имайте предвид, че в света, в който живеем, има много начини да навредиш на един човек. Те не са непременно свързани с физическо посегателство“, каза Петров. 

„Не мога да бъда сигурен дали авторът на това послание беше в пленарната зала. Може би за себе си мога, но ако отговоря директно на този въпрос, това ми бе поставило в много особена ситуация“, каза Петров. Той допълни, че е обявил своята мотивация да подкрепи „Продължаваме промяната“, но ако е искал да подаде сигнал в прокуратурата, е щял да го направи.

Петров коментира и публикации в медиите относно неговото решение да не съдейства на разследването. „Един ваш колега беше написал, че чалгата и рапа трябва да се махнат от политиката и завърши с „Така че, момченце, признай си“.

Беше интересно да видя как кореспондира това обръщение към непознат, който е баща на три деца, депутат… и да му викаш момченце. Мога да му отговаря, но като депутат трябва да имаш определени задръжки“, каза Петров.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай