Петък,

ИТН поискаха нещо голямо. Важно решение

От: СТАНДАРТ -
1463
ИТН поискаха нещо голямо. Важно решение
A
A
A

Партията на Слави Трифонов е готова за властта и иска третия мандат за правителство. Ивайло Вълчев потвърди в ефира на Нова тв обявеното пред президента Румен Радев на консултациите за съставяне на правителство, че от формацията му са готови да получат третия мандат.

„Имаме готов принцип, по който да разсъждаваме и да работим. Готови сме да водим разговори с всички в Народното събрание, ако третият мандат стигне до нас”, подчерта депутатът.

„Преди десетина дни бях по-голям оптимист за разговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Сега имам чувството, че и двете страни водят този диалог, изпълнявайки свои вътрешни цели, бавейки топката и очаквайки някакво събитие”, добави той.

На въпрос дали останалите партии в 49-ото Народно събрание се чувстват изолирани от преговорите, той отговори: „За колегите от БСП, „Възраждане”, ДПС - не бих могъл да говоря. Моите впечатления, доколкото ги познавам - в по-класическите партии може би има едно усещане за изолация”.

Според Вълчев първите две политически сили в парламента не дават знак, че ще имат нужда от останалите. „Според мен това ще се промени”, каза Вълчев.

Той обяви, че от „Има такъв народ” имат готов закон за референдумите, който ще внесат. „Той ще направи реализирането на допитвания по каквито и да е било въпроси доста по-лесно”, подчерта депутатът


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com