ИТН на първа среща с "Изправи се, БГ". Харесвам ги, каза Бабикян

Хората на Слави Трифонов планират да запознаят другите партии със структурата и състава на бъдещия кабинет

ИТН на първа среща с "Изправи се, БГ". Харесвам ги, каза Бабикян | StandartNews.com

"Има такъв народ" ще проведе ключови разговори в Народното събрание с трите политически сили, от които очаква подкрепа, за да им представи структурата и състава на своя проектокабинет.Първата среща ще бъде с представителите на "Изправи се БГ! Ние идваме". Тя ще се състои в 14:00 часа.

"Аз ги харесвам, просто искам да правим нещата както трябва", каза в студиото на Нова тв Арман Бабикян, един от лидерите на "Изправи се, БГ". От думите му стана ясно още, че изборите ще изтощят финансово малките партии, но не са проблем за "старите, дебели партии", които са дълго време във властта и са се обогатили от субсидии. "Някой иска да изтощи малките протестни партии", каза Бабикян.

От 15:30 партията на Слави Трифонов ще има разговори с "Демократична България", а последната среща е предвидена за 17:00 часа и тя е с БСП.

Според предварителната информация хората на Слави Трифонов планират да запознаят другите партии със структурата и състава на бъдещия кабинет, предаде бТВ.

На срещите се очаква да присъства и номинираният за премиер Пламен Николов.

На 30 юли президентът Румен Радев връчи мандат за съставяне на кабинет на Пламен Николов, който беше номиниран за премиер от ИТН. Докторът по философия на икономиката и правото, който идва от частния бизнес, обеща да състави правителство в посочения от закона срок. Неговата номинация беше изненада за мнозинството от политическите сили и анализаторите.Пламен Николов обяви, че има пет приоритета:

1. Планът за възстановяване и развитие;

2. Преизчисляване на пенсиите;

3. Правосъдна реформа;

4. Подготовка за възможна нова вълна на пандемията от коронавирус;

5. Мажоритарен вот.

"Надяваме се да получим подкрепата за тези 5 приоритета в парламента. Държим да получим подкрепата на „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“, заяви Тошко Йорданов.

След разговорите днес предстоят заседания на трите парламентарни групи, на които ще се обсъжда как да гласуват в пленарната зала.

Седмицата преди връчването на мандата премина под знака на интензивни експертни разговори между ИТН и трите партии – ДБ, БСП, ИБГНИ, на които бяха обсъдени политиките в редица области като енергетика, здравеопазване, социална политика, правосъдна реформа и др. Всички участниците в тях заявяваха, че се водят разговори за политики, а не за личности и назначения.

По повечето въпроси партиите констатираха след разговорите, че нямат сериозни различия.Въпреки това още в средата на миналата седмица от „Демократична България“ отправиха остри критики към ИТН, които продължиха с размяна на реплики между лидерите на двете формации Христо Иванов и Слави Трифонов. Според Трифонов от ДБ искат постове.

Пламен Николов съюзи партиите. Издирват греховете му

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай