Италия прати Берлускони при Борисов, той отрича

Яне Янев го покани в евролистата си

Италия прати Берлускони при Борисов, той отрича | StandartNews.com

София. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отрече да праща в Европарламента бившия премиер на Италия Силвио Берлускони. Легендарният политик от Ботуша обаче получи покана да оглави евролистата на РЗС от шефа на партията Яне Янев. Засега Берлускони не е коментирал офертата. Информацията, че експремиерът на Италия може да потърси "политическо убежище" в Унгария или България, тръгна от италиански медии. Целта на Берлускони била 5-годишният евродепутатски имунитет в Брюксел. Спекулацията бе пусната, след като Сенатът гласува за отстраняването на Берлускони от сенаторския пост заради ефективна присъда за огромни данъчни измами, която освен затвор предвижда и забрана да заема публични длъжности.

"Берлускони категорично няма да е кандидат от ГЕРБ. Никога не сме разговаряли да бъде номиниран в България на изборите за ЕП. ГЕРБ има много добри евродепутати, които в голямата си част ще са и кандидати", отсече Борисов.

"Обадих се на Бойко и му казах, че като не иска Берлускони да е евродепутат от неговата партия, ще го поканя аз", каза Янев. Според него експремиерът на Италия има място в българската политика. "Той е повече патриот от всичките ни евродепутати, взети заедно", добави Янев. На 15 декември ръководството на РЗС ще реши дали Берлускони да бъде поканен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай