Истината от Карадайъ! Кой иска трите власти

Скандалът в прокуратурата е резултат на дългогодишни причини

Истината от Карадайъ! Кой иска трите власти | StandartNews.com

Скандалът в прокуратурата е резултат на дългогодишни причини, които наблюдаваме на обществено-политическия терен. Това коментира лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти в парламента.

Опитите за намеса на различните власти, за налагането им върху другите власти, въпреки разделението на властите по Конституция, доста хора приемаха за нещо нормално щом идват от един олигархично-медиен енергиен кръг. Това се смяташе за нещо нормално, каза Карадайъ.

На практика се получаваше опит за овладяване и на трите власти от олигархично-мединия кръг. Когато дълги години наблюдавахме безропотно този процес, днес стигнахме до ситуацията, в която след 5 поредни парламентарни избори нямаме работещо Народно събрание, заяви още Мустафа Карадайъ. И уточни: „Говоря за Прокопиев, но не персонално за него, а за кръга „Прокопиев”, който ние сме дефинирали точно.”.

Това са онези шамани, които в края на комунизма не се бяха реализирали и след падането на комунизма се опитаха да завладеят дясното. И освен дясното, като проводник и на комунизма, се мислеха, че са инженерите и на лявото. Тези, които чрез приватизацията ограбиха България, заяви Мустафа Карадайъ. Той допълни, че е важно да се знае причината на тези процеси. Причината е по-важна от лекуването на симптомите, подчерта лидерът на ДПС.

Ние трябва да видим причината на тези процеси. Онези „агнешки главички”, които заедно с шаманите ограбиха България и организираха бизнес кръга си и сложиха един етикет на този бизнес кръг с шаманите и овладяха и медиите в България и те му сложиха етикет „Капитал“, каза Карадайъ.

Виждаме как законодателната власт след 5 поредни избори не функционира, не може да излъчи изпълнителна власт. Виждаме, че различните власти се опитват да овладяват другите власти, както се случва със съдебната власт. В момента съдебната власт не функционира с всичките тези скандали в прокуратурата.

В тази ситуация отговорността се пада на политиците - да могат с много разум, с отговорност и в диалог да намерят онзи необходим и нужен механизъм за обществото и държавата, за да може да се структурират системите наново, за да започнат да функционират, анализира ситуацията Карадайъ.

Това не може да стане нито с омраза, нито с отрицание, нито с противопоставяне. На първо място това е диалогът – задължително, като аксиома. Но не онези разговори с ултиматуми, а диалог. Нужен е диалог и отговорност, обобщи Мустафа Карадайъ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай