Истина ли е? Къде Асен Василев изпрати Борисов

Бясна закана, ако вземат властта

Истина ли е? Къде Асен Василев изпрати Борисов | StandartNews.com

Това, което аз мога да обещая: господин Борисов видя килията за 24 часа, живот и здраве, когато продължим да управляваме заедно, ще си довършим работата. Това заяви от Сандански съпредседателят на “Продължаваме промяната” Асен Василев.

“Надяваме се повдигнатите обвинения най-накрая да бъдат разследвани и да стигнат до съд. Чуваме, че съдът не се е произнесъл. Съдът няма как да се произнесе, ако нещо не е разследвано напълни и не е влязло в съд. ГЕРБ обичат да се хвалят, че всичко било незаконно. Има свидетел в лицето на Черепа, който показа всичките си банкови извлечения как е вземал пари от банката. Има свидетел в лицето на неговия шофьор. Има свидетел в лицето на секретарката в Министерство на финансите как този човек е бил допускан, без да бъде записван в книгата за посетители.

Има свидетел, който казва, че г-н Божков е влизал с пури и евра и е излизал без тях от кабинета на финансовия министър (бел. ред. Тогава Владислав Горанов). Всичко това го има в 400 страници документи със свидетелските показания, с докладите на АДФИ, която казва, че с действие и бездействие Комисията по хазарта и Министерство на финансите са позволили да се нанесе щета на бюджета от почти 500 милиона лева”, допълни той, цитиран от novini.bg.

Василев припомни, че тези данни са стигнали до Прокуратурата, но разследване е било отказано. “Казаха, че няма данни за престъпление и че няма данни да започне разследване. Това е, срещу което сме изправени и което трябва заедно да променим - една окопана, завладяна държава с един октопод, който е пуснал пипала от най-високо, до всеки град и село, до всяка къща.

Започнахме малко по-малко, с може би прекалено недостатъчно твърди стъпки в тази посока. В последния ден на парламента успяхме все пак да прокараме да мине за Европейската прокуратура да има собствена сграда и собствена регистратура. Вече има една осъдителна присъда на Европейската прокуратура.

Тя вече е независима от Българската прокуратура. Сигурен съм, че тези 120-130 преписки за най-разнообразни кражби и злоупотреби с европейски средства тази година и догодина ще започнат да влизат в съда и ще започнат да бъдат осъждани хора”, увери той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай