Четвъртък,

Искра Фидосова напуска парламента

От: Failed to load user -
Искра Фидосова напуска парламента
A
A
A

София. Искра Фидосова напуска изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Молбата от Фидосова е била изпратена до председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и останалите членове на комисията, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Фидосова заявява и желанието си да бъде освободена и като народен представител от 42-то Народно събрание. В мотивите си, Искра Фидосова посочва, че предприема тези действия, за да изчисти всички внушения около името и работата си.

"Спекулациите и внушенията, които се тиражират в публичното пространство от определени кръгове, целят не само моето омаскаряване, но и дискредитирането на ГЕРБ. Убедена съм, че зад моето очерняне стоят накърнените интереси на определени лица и кръгове в държавата. Категорично заявявам, че ще се противопоставя на всички нечисти внушения и спекулации, свързани с мен. В работата си до сега съм се ръководела единствено и само от законите и няма да допусна да се злоупотребява с името ми и с това на партията", се казва още в молбата на Искра Фидосова.

Фидосова заявява, че остава член на ГЕРБ и ще продължи да работи за реализирането на приоритетите на партията.

Малко по-късно председателят на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че е провел среща с Искра Фидосова и е раговарял с нея относно нейното решение. "Приемам нейното решение - да освободи и двата поста", е заявил Борисов, предаде Фокус.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички