Сряда,

"Инса ойл" със сигнал до европейския комисар по енергетиката

От: СТАНДАРТ -
410
"Инса ойл" със сигнал до европейския комисар по енергетиката
A
A
A

„Инса ойл“ подготвя сигнал до европейския комисар по енергетика Кадри Симсон, който ще бъде изпратен до няколко дни. В него ще бъде изложена цялата фактология относно опитите за намеса на държавата в конкурентен пазар, обиди към конкретни фирми чрез изказвания на министри от правителството, както и липсата на адекватни действия от страна на държавни органи при подадени сигнали за нарушения на конкуренцията на пазара на горива. Това съобщи компанията в специална своя позиция.

Ето какво още гласи позицията на "Инса ойл":

В настоящия момент този сектор е изключително чувствителен и се влияе от всяка новина свързана с участниците в него. Недопустимо е по време на криза, когато цяла Европа дискутира мерки, които да облекчат ударите от инфлацията и повишаващите цени на горивата, в България да се занимаваме с нападки върху частни петролни компании и фаворизиране на фирми с господстващо положение на пазара.

Като човек от бизнеса, който в момента заема висш държавен пост, министър Василев знае, че доброто име и репутацията на дадена компания са от изключителна важност.

Настояваме атаките за уронване престижа на „Инса ойл“ да престанат. Подобно поведение от представител на изпълнителната власт очевидно цели извличане на политически дивиденти и отвличане на вниманието от назрели икономически проблеми.

От друга страна действията му представляват недопустим опит за легитимация на засилващия се административен натиск от държавната администрация спрямо „Инса ойл“, която е една от водещите петролни компании в България.

По повод интервюто на заместник Министър- председателя и министър на финансите Асен Василев пред Нова телевизия, за пореден път „Инса ойл“ уточнява, че нито в миналото нито сега ще позволи да бъде оказван натиск върху фирмата, както от политически фигури така и от държавни институции.

Представители на компанията няма да коментират никакви факти от подадения на 15 март 2022 г. сигнал, тъй като не желаем да пречим на проверката извършвана от компетентните органи в държавата.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички