Има ли надежда? Атанасова каза истината

Как може да стигне до правителство в тази ситуация

Има ли надежда? Атанасова каза истината | StandartNews.com

Това беше една от стъпките за търсене на възможности за разговор. Отдавна заявихме да седнем на масата, да търсим възможност за диалогичност чрез хора, които са извън активната политика, и да бъдат медиатори. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова след срещата с контактната група, оглавена от президента Росен Плевнелиев и Соломон Паси. 

"Говорихме за предизвикателствата на кризите, включително през законодателния въпрос, както ще има ли Народно събрание в следващите месеци, ще има ли правителство. Ние от ГЕРБ-СДС ще положим тези усилия до края", обясни тя.

"Надявам се, че в следващите часове, дни някои от парламентарните сили ще преосмислят своята позиция. През последните три дни стана ясно, че все пак трябва да се търсят решения. И те трябва единствено да почиват на разума. Ситуацията наистина е изключително тежка.  Много кризи има, с които трябва да се справим. Никой от гражданите не очакват от нас упорство, не очаква политическото его да вземат надмощие", изтъкна тя.

"Поне разговори трябва да има. Само така може да се върви напред", заяви тя.

„По никакъв начин няма да си позволим да имаме аритметично мнозинство – да се съберем с този и този и да имаме числото 121. Подобно правителство, като последното титулярно, събрано по този начин, е безпомощно“, каза Томислав Дончев.

Той подчерта, че е рано да се говори за подкрепа на който и да е мандат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай