Събота,

Има ли докторска степен Андрей Гюров? Появиха се съмнения

От: Стандарт -
566
Има ли докторска степен Андрей Гюров? Появиха се съмнения
A
A
A

Преди избора за управител на БНБ, ГЕРБ се съмняват за докторската степен на кандидата на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров, 

"Всичко започна с документна измама, продължи с документна измама и ще свърши с документна измама съвсем скоро". Това каза на пресконференция народният представител от ГЕРБ - СДС Тома Биков. Думите на Тома Биков бяха във връзка със съмненията на партията за докторантурата на кандидата за управител на БНБ Андрей Гюров.

"Тази авантюра, в която се намираме вече една година, започна с документна измама на Кирил Петков като министър на икономиката, който тогава излъга, че не е канадски гражданин. Продължи със серия от лъжи, които някак си подценявахме поради това, че се занимаваме с формалности. В момента обаче се оказва, че това не са формалности, а тенденции. Всяко движение на хората, които носят отговорността за управление на страната е съпътствано с някакви съмнения и някакви натъманявания на документи, фалшификация на документи, връзки в някакви министерства. Смятаме, че всичко това започна с документна измама, продължи с документна измама и ще свърши с документна измама съвсем скоро", поясни Биков. 

Това си съмнение те изразиха  и по време на изслушването на кандидата за управител на БНБ в парламентарната комисия.

Красимир Вълчев коментира, че към 16.00 ч. вчера в регистъра за академично признаване към Националния център за информация и документация, не е имало публикувано удостоверение за признаване на академичната степен доктор на Андрей Гюров. "След въпроса ми в 16.10 ч., погледнахме в регистъра, там се вижда датата, но не и часа, в която е подадено заявлението. Заявлението е подадено на 31 март и е одобрено на 31 март“, каза Вълчев. Той заяви, че за редовите податели, процедурата не се случва толкова бързо.

"Нормалният срок е между 1 и 3 месеца. Ето ще ви цитирам г-н Туникян, г-жа Степенян - 2 месеца и 5 дни. От Испания г-жа Зулева - 40 дни. Тук имаме признаване в рамките на един ден, по наши съмнения в рамките на един час, което хвърля съмнение", каза Вълчев.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички