Илко Семерджиев напусна ДСБ

Илко Семерджиев напусна ДСБ | StandartNews.com

София. Илко Семерджиев напусна Демократи за силна България. Той не одобрява политиката и участието в коалиционното правителство с ГЕРБ, АБВ и ПФ, съобщи БГНЕС.

"С настоящето писмо Ви уведомявам, че считано от 07.11.2014 г. преустановявам членството си в ДСБ поради несъвместимост между личните ми разбирания за последователност и почтеност в политиката, и политическото поведение на ДСБ в рамките на Реформаторския блок, както и в 43 НС", се казва в писмото на доктор Семерджиев, адресирано до председателя на ДСБ Красно село. Копие от него е изпратено и до лидера на партията Радан Кънев.

Семерджиев изтъква, че има коренна промяна в позицията на партията от март тази година. От "15.03.2014 г., ни дели само половин година и за мен, както и за всеки редови член на ДСБ не става ясно как позицията на партията се е променила на 180 градуса относно отношенията с ГЕРБ и отцепилото се про-путинско крило на БСП в лицето на партия АБВ", пише той.
Отцепилият се смята, че ръководството на ДСБ е изменило на политическите си принципи, политическата линия и политическите решения взети от най-високите органи на партията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай