Илхан Кючюк с призив към ЕС за Турция и Сирия

Евродепутатът от ДПС изрази подкрепа към пострадалите

Илхан Кючюк с призив към ЕС за Турция и Сирия | StandartNews.com

По време на дебатите във връзка със земетресенията, засегнали Турция и Сирия миналата седмица, евродепутатът от ДПС Илхан Кючюк изрази подкрепа към пострадалите и надежда, че в тези трудни времена европейското гражданско общество и институциите ще се обединят в помощ на бедстващите.

„Призовавам за пълна мобилизация на гражданското общество на Европа, нека всеки европейски гражданин да помогне. Хората в Турция и Сирия са потънали в скърб, докато се опитват да оцелеят без дом и санитарни условия. Сега те имат нужда от генератори за ток, одеала, топли дрехи, вода и храна. Имат нужда от нашата подкрепа! Това е въпрос на солидарност, въпрос на обединяване на силите ни в помощ на хората в Турция и Сирия, за да се върнат към живота.“, заяви Кючюк.

Лидерът на европейските либерали изрази благодарност към комисар Ленарчич и целия му екип за предприетите решителни действия чрез механизма на ЕС за гражданска защита.

„Бих искал също така да аплодирам и да благодаря на хилядите спасителни екипи от ЕС и доброволците, които се борят за чудеса на терен. Въпрос на солидарност е, въпрос на обединяване на силите ни в помощ на хората в Турция и Сирия, за да се върнат към живота. Необходима е политическа, хуманитарна  и морална подкрепа!“, коментира още Кючюк от Страсбург.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай