Илхан Кючюк повдигна завесата. Каза с кого ще работи ДПС

Влизаме в предизборната кампания уверено и с вяра в кандидатите си, каза той

Илхан Кючюк повдигна завесата. Каза с кого ще работи ДПС | StandartNews.com

ДПС влиза в предизборната кампания уверено и с вяра в кандидатите си, заяви в "Още от деня" евродепутатът Илхан Кючюк.

Ние показахме, че сме партия, която търси консенсус и иска да намери верните решения за България. И да даде спокойствие на българския бизнес и гражданите. Имаме план и се надявам, че все повече български граждани ще повярват в този план, добави Кючюк.

По думите му "майката на всички кризи е политическата" и ако не се реши тя, няма как да бъдат решени всички останали кризи. И ДПС може да бъде онзи стабилизиращ фактор, който да даде спокойствие на отношенията и потърси диалога. Като участва в управлението, подкрепя определени политики и търси различни баланси в българското общество.

На въпрос с кого биха работили, Кючук отговори: "С всички, които искат да се обединят в името на това България да изглежда по друг начин".

В политиката кой е добър и кой – лош се определя от това какво можеш, как решаваш проблемите, а не лидерството, отбеляза евродепутатът.

Той е на мнение, че Гоце Делчев трябва да свърза и българи, и македонци, но за съжаление днес не може да го направи. Защото политиците не искат България и Северна Македония да бъдат добри съседи и да има среда, която да доближава двата народа.

Подкрепям Френското предложение. То направи много важно отваряне в двустранния диалог. В центъра на целия дебат беше поставен въпросът за човешките права и свободи, а от това по-значимо няма, коментира още Илхан Кючюк отношенията ни със Северна Македония.

„На Балканите не можем да споделяме успеха. За съжаление, не можем да се учим от миналото. Не можем да вземем трагедията като учител. Нека оставим историческите въпроси в ръцете на историците, които са учили за това, и да направят правилния прочит. А ние политиците да изградим добросъседски отношения, а това най-добре може да се случи в рамките на Европейския съюз“, добави той.

"България загуби от това, че наложи вето на РСМ, загубихме много приятели в ЕС", смята още Кючюк.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай