И Радев поиска управленска програма. Скастри Ицо Хазарта

Надява се мерките на властта да не се окажат прекалено закъснели

И Радев поиска управленска програма. Скастри Ицо Хазарта | StandartNews.com

Коментари по най-голещите скандали в държавата даде президентът Румен Радев. И също като част от партиите в коалицията поиска управленска програма от правителството.

Естествено, че има нужда от актуализация на бюджета, заяви Радев, изразявайки надеждата си за бързо развитие по въпроса. За да не се окажат мерките на властта „прекалено закъснели”, допълни той.

„Всички намерения на правителството за антикризисни мерки трябва да минат през парламента. Надявам се на по-бързо развитие, за да не бъдат и тези мерки прекалено закъснели. Най-важното е да видим устойчива управленска програма на правителството”, добави още той.

Категорично в България няма ядрено оръжие, обясни държавният глава относно изтребителите, прелетели през България вчера и кацнали на „Граф Игнатиево”. „Те идват тук най-вече, за да могат да водят съвместна тренировъчна дейност и да помагат за охрана на въздушното пространство”, обясни Радев.

Той коментира и депутата от „Продължаваме Промяната” Христо Петров - Ицо Хазарта, който вчера показа среден пръст на колегите си от ГЕРБ и дори го документира в селфи.

Парламентът ни се е нагледал на какво ли не. Мисля, че тук не става въпрос за средни пръсти, а за цялостно поведение и отношение вътре в парламента. Нашите народни представители не трябва да забравят, че с всичките си действия, с начина, по който изглеждат и говорят - изразяват отношението си към българските граждани, добави държавният глава.

Относно протеста на надзирателите, той каза, че всеки има право да протестира, но зависи за какво и по какъв начин. „Всички в момента професионални слоеве, всички, които вършат някаква дейност, имат своите основания да искат по-добри условия за работа. За мен е важно е да има диалог с управляващите”, уточни Радев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай