И пилонът на Рожен влезе в скандала със зърнарите

Протестите са инспирирани с политически мотиви, каза Росен Костурков

И пилонът на Рожен влезе в скандала със зърнарите | StandartNews.com

И пилонът на Рожен влезе в скандала със зърнарите. В политически протест и близост с президента Румен Радев и служебното правителство на Гълъб Донев обвини зърнопроизводителите депутатът от ПП-ДБ и зам.-шеф на земеделската комисия на парламента Росен Костурков.

"Подкрепям правото на всеки да протестира и в това не виждам нищо лошо. Но и хората вече знаят, че тези протести са инспирирани с политически мотиви. Видях там Симеон Караколев, който е близък до служебното правителство, с тях направиха пилона в Рожен с държавни пари", каза Костурков пред Нова телевизия.

Тези хора, които организират протеста, помогнаха земеделието ни да е в това положение, добави Костурков. Той е категоричен, че украинският внос ще намали цената на олиото у нас.

"България произвежда два пъти по-малко слънчоглед отколкото преработвателите имат нужда, а преработката е с добавена стойност. И вносът на слънчоглед от Украйна ще поевтини олиото", каза депутатът. Ние винаги сме внасяли слънчоглед от Украйна, припомни той.

"България е износител на зърно и то се продава на световните борси, за нашите производители няма никаква опасност от внос от Украйна", каза Костурков по темата дали вносът на пшеница може да удари българските зърнопроизводители.

"Този протест има силна политическа окраска, вместо да е икономически", категоричен бе депутатът от ПП-ДБ. Той припомни, че българските зърнопроизводители отказват да продават на българските преработватели.

Ако наистина складовете са пълни със зърно, то просто няма как да влезе такова от Украйна, коментира още Костурков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай