И Нинова с референдум. Тежък въпрос

Конкурира Слави Трифонов и Костадин Костадинов

И Нинова с референдум. Тежък въпрос | StandartNews.com

И Корнелия Нинова ще прави референдум. Но за разлика от Слави Трифонов и Костадин Костадинов нейното допитване ще е вътрешнопартийно. И няма да е нито за президентска република, нито за еврото, а за коалиция.

БСП ще мисли за евентуално коалиране и участие в следващо правителство след вътрешнопартийно допитване, коментира в ефира на „Офанзива” с Любо Огнянов лидерът на левицата Корнелия Нинова.

„В такива тежки времена, лява партия в правителство е гарант за леко преминаване през кризата. Доказахме го в правителството на Кирил Петков. Ако не бяхме там, сигурно 2/3 от социалните промени нямаше да бъдат факт”, категорична е Нинова.

Според нея таван на цените би била временна, но добра мярка в подкрепа на домакинствата. Такова решение взеха вече редица европейски държави, като Испания, Португалия, Гърция, и резултатът е добър. Литва, Латвия и Естония са без таван и са държавите с най-висока инфлация – 25%”, уточни лидерът на БСП.

„Искам да обърна внимание върху една дългосрочна и държавна политика, която да се следва от всички правителства – да започнем възстановяване на българското земеделие. Това ще помогне в бъдеще да има българска и евтина храна. Следващите конфликти в света ще бъдат за храна и вода. Трябва да  възстановим напоителните системи, връзването им за язовирите и осигуряване на поливното земеделие. Да има справедливо разпределяне на субсидиите в по-голяма степен към плодове, зеленчуци, мляко и месо. Сега най-големите субсидии отиват в зърнените култури. Тоест, ще поставим земеделието в основата на политиката”, коментира Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай