И Горанов имал списък от Гугъл

Ако спазваме технологията на Петков, и Васил Божков трябва да е в списъка, каза бившият финансов министър

И Горанов имал списък от Гугъл | StandartNews.com

В България отдавна се провежда един социален експеримент с неясни последици. Веднага след разразилия се скандал с невнесените данъци от Васил Божков прокуратурата проведе разговори с министъра на финансите тогава – Горанов.

Това заяви Владислав Горанов от ГЕРБ по повод списъка, който премиера Кирил Петков внесе в прокуратурата и в който присъства неговото име.„Ако той очаква, че ще бъда задържан за 24 часа, това са ирационални очаквания. И аз направих една бърза справка в Гугъл за извършени престъпления от Кирил Петков и Асен Василев. Резултатите са сериозни разследвания на авторитетен български сайт“, каза Горанов.

Той коментира и самото изготвяне на този списък.„Ако бяха постъпили по друг начин, щяха да паднат в друг капан. Не е сериозно министър-председателят на една европейска държава да борави с Гугъл. Обидно е за българския избирател след всички пари, които плащаме за службите“, посочи Горанов.

По думите му твърдения на самия Божков трябва да се докажат.„Ако Божков се чувства на правилната страна, да заповяда и да защити тезата си. Той предпочете да се укрие“, заяви той и допълни:„Ако спазваме технологията на Петков, и Божков трябва да е в списъка. Ако аз съм корумпиран, той е давал. Прокуратурата няма какво повече да направи, освен да разследва и да вземе обяснения от всички, замесени в случая“.

Според него изготвянето на подобни списъци се прави като отчаян кризисен пиар.„Не съм засегнат, че Кирил Петков припомня една тема. Аз съм притеснен и разочарован като гражданин, че българският министър-председател толкова лековато борави с факти и смесва властите“, коментира той.„Със сигурност съм си говорил с Божков не веднъж. Не го крия, но разговорите са били за законодателството, което да регламентира по-облекчен режим за хазарта и за рекламата за хазарта – неща, които не се случиха. Не съм получавал пари от Божков и не ми е предлагал,  твърди Горанов.„Анонсът ви беше, че се обсъжда една много интересна тема от седмицата. Интересната тема от седмицата е, че в България съществува Гугъл и че министър-председателят на България създаде списък 19+1. Аз няма да коментирам министър-председателя и ми е под нивото в случая“, заяви Горанов.

Той отново коментира темата за Мата Хари и снимките от спалнята на Борисов.„Нямам представа коя е Мата Хари. В исторически план знам коя е Мата Хари. В конкретния случай не знам кое лице стои зад това.Знам по темата толкова, колкото и вие. Снимките, които съм виждал, не знам дали не са манипулирани. Това са едни изображения“, каза Горанов и заяви, че в разговор с Борисов по темата той му е казал, че „мафията го е сготвила“.„Предлагано ми е да се върна в политиката, от партията, която ме „отритна“, но към този момент нямам такова намерение“, сподели плановете си Горанов.

Той коментира и скандала с издирваната кола, с която се опита да премине границата.„Първо, колата не е моя, на лизинг е, второ не е открадната, а обявена за издирване, трето - експертизите посочиха, че колата категорично не е манипулирана. Как може да бъде повдигнато обвинение на един ползвател.Това означава да се повдигне обвинение на всеки един, който ползва електричките, ако някоя от тях е издирвана. Случаят за мен ще приключи с края на досъдебното производство“, обяви Горанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай