И БСП си намери повод да е срещу кабинета

Условието за оттегляне на Петър Илиев остава

И БСП си намери повод да е срещу кабинета | StandartNews.com

И БСП си намери повод да не подкрепи кабинета на "Има такъв народ". Социалистите решиха днес, че няма да подкрепят правителството на ИТН, ако в него е номинираният за вицепремиер и МВР-шеф топ юрист Петър Илиев. Позицията бе определена на подпис от висшите социалисти в пленума.

Още вчера соцлидерката Корнелия Нинова за пореден път показа нрава си, и на фона на категоричните декларации, че социалистите нямат претенции за персоналния състав на МС, постави условие на Слави Трифонов: подкрепа, ако оттегли Петър Илиев от кабинета.

Условието за Илиев бе записано в решението, което днес БСП разпространи за гласуване на подпис сред членовете на Националния си съвет. В проектодокумента се казва, че се дава мандат на парламентарната група да подкрепи правителството на ИТН при условие, че бъде оттеглена кандидатурата на Илиев.

В отговор и Слави Трифонов, и Тошко Йорданов бяха категорични в понеделник, че няма да се разделят с топ юриста заради капризите на БСП. Йорданов посъветва Нинова да си гледа партията и да не прави опити да кадрува.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай