Хекимян с предупреждение за София

"Младост" трябва да има свой културен център, подчерта кандидатът за столичен кмет

Хекимян с предупреждение за София | StandartNews.com

През следващата година ще започнем изграждането на бул. „Копенхаген“, който освен нова връзка между „Младост“ и „Дружба“, предвижда и ново трамвайно трасе.

Това заяви кандидатът за столичен кмет от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян при среща с граждани от квартал "Младост", заедно с кандидата за кмет на района Юлиян Пейчев.

Ограничаването на новото строителство в „Младост“ и запазване на междублоковите пространства е една от основните ни задачи. Това ще стане чрез законово увеличаване на задължителните отстояния при строителство в жилищните комплекси, заяви Хекимян и добави: 

Един от първите обекти, които ще започнем, е нов парк в „Младост“ 3 на площ от 17 дка. Готови сме и с проектите за изграждане на 4 нови детски градини и нова спортна зала в двора на 144 - то училище. Насочването на инвестиции към кварталите е основният ни приоритет и той включва изграждане на квартални паркинги, поддържане на междублоковите пространства и детските площадки.

"Младост" трябва да има свой културен център и заедно с гражданите ще определим най-подходящото място за него, подчерта Хекимян и заяви: Намерението ми е да гарантирам трасето за разширение на метрото от Бизнес парка до Околовръстния път при Симеоновския лифт. Освен удобен достъп до Витоша, с него ще осигурим и намаляване на трафика. Това е целта и на новите довеждащи линии, които планираме за района.

Искам работата за София да продължи, в момента има огромен риск тя да спре, защото видяхме какво се случи в последните 3 години на национално ниво при управлението на т.нар. Промяна, припомни Хекимян.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай