Гуцанов: Покрих децата с одеало, когато ГЕРБ ми прати полицаи вкъщи

Депутатът от БСП разказа как са насочили оръжия срещу семейството

Гуцанов: Покрих децата с одеало, когато ГЕРБ ми прати полицаи вкъщи | StandartNews.com

„Дали арестът на Борисов е показен и МВР е превишило своите правомощия или не, искам да се върна 12 години назад, на 31-и март 2010 г., когато наистина се извърши показен арест в моята къща - пред моите съпруга и деца, които тогава бяха на 5 и на 7 години. И когато наистина влязоха тежковъоръжени полицаи с насочени автомати с насочени мерници срещу децата ми и помолиха съпругата ми да ги завие с одеяло, за да не гледат какво се случва. Ето това е показен арест.“ Това заяви народният представител от „БСП за България“ Борислав Гуцанов от парламентарната трибуна.

Той посочи, че това е било нагледен пример за политически арест, защото благодарение на него се е сменило управлението във Варна.

 „И ако нещо се е извършило от полицията в брутално нарушение на правата на човека, това е типичният пример, защото в продължение на 12 години той се дава като харизматичен пример от адвокатите за нарушаване правата на човека. Затова бяха спечелени делата и в Страсбург, и в България“, добави социалистът. 

Гуцанов коментира, че всички трябва да са равни пред закона - от министър-председателя до хората, които се грижат за чистотата на улиците.

„Когато това не е лозунг, а стане реално действие, то тогава наистина демокрацията е победила“, категоричен бе той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай