Гуцанов хвърли бомба! Какво готвят БСП в най-скоро време

Напълно съм съгласен с тезата, че са закъснели действията на главния прокурор, каза той

Гуцанов хвърли бомба! Какво готвят БСП в най-скоро време | StandartNews.com

Българската социалистическа партия вече обмисля най-сериозната парламентарна стъпка срещу новото правителство, съставено от "Продължаваме промяната-Демократична България" и ГЕРБ-СДС. Това стана ясно от интервю на члена на ръководството на социалистите Борислав Гуцанов за Нова телевизия.

Той не изключи нови избори и обяви, че "при първа възможност от БСП ще внесем вот на недоверие към правителството".

Парламентът вчера създаде временна комисия за поисканите от главния прокурор имунитети на депутати от мнозинството. Сред тях са Бойко Борисов, Кирил Петков, Даниел Александров и Димитър Аврамов. Но защо от БПС отказаха да излъчат членове на комисията?

„За много по-малък скандал, ако си спомняте „Уотъргейт" в САЩ падна президентът, докато при нас изтича такъв запис и те говорят за тази пералня, 6 месеца ще тупаме топката с тази комисия, за да може да изперем образа на г-н Борисов”, заяви депутатът, визирайки изтеклите записи от Националния съвет на "Продължаваме промяната".

„На лидерите на двете партии, които в момента управляват - Бойко Борисов и Кирил Петков, им се искат имунитетите, те не ги дават и се прави някаква комисия, разбира се, че ще имаме против”, посочи още народният представител.

На въпрос трябва ли да бъде премахната фигурата на главния прокурор Гуцанов посочи: "От БСП много ясно казахме, че няма да участваме в подобни разговори за промяна на Конституцията. Това Народно събрание няма капацитета да избере председател на една комисия, която въобще не трябва да я има, а ние говорим за промяна на основния закон".

„Напълно съм съгласен с тезата, че са закъснели действията на главния прокурор. Гешев е един елемент от всички тези неща, които се случват. Фактът, че изтекоха подобни записи, това е предварително нагласено да има такава комисия. Защо те не си подадат имунитетите?", попита депутатът от БСП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай