Сряда,

Гунчева с уникално сравнение. На какво приличат българите?

От: Агенция Стандарт -
9616
Гунчева с уникално сравнение. На какво приличат българите?
A
A
A

"Едно от най-важните неща за държавата е стабилността. И то не стабилност на дъното и дълбаене под дъното. Стабилност означава сигурност в утрешния ден. Сигурност, че ще можеш да си платиш сметките, сигурност, че ще имаш ток, вода, бензин, ще можеш да работиш спокойно."

Това пише отцепилата се от парламентарната група на "Възраждане" Елена Гунчева в своя Фейсбук профил.

"Стабилност, че има правителство, което, макар да не ти е любимо, е предвидимо и работи в интерес на държавата". допълва тя.

"В момента българите приличаме на младежи, които разочаровани от поредното гадже, което ни е излъгало, вместо да търсим качеството, се опитваме да наваксаме с количеството, като се хвърляме в нови и нови приключения. Докато накрая се отвратим и от връзки и от себе си. Като го пренесете в политиката, нещата стават ясни", сравнява независимият депутат.

"Политиката не трябва да е такава, че да предизвиква сътресения и безпокойство какво ще се случи утре. Хората трябва да се чувстват сигурни в държавата си. Не да се страхуват от бедност, глад, студ и война. Постоянните избори водят до деградация на демокрацията, докато накрая останат да гласуват само партийните кадри и роднините, а мнозинството от българите се отвратят напълно от политиката", коментира Гунчева.

"От този омагьосан кръг трябва да се излезе. И тук и политиците и обществото трябва да проявят взаимно разбиране за общите цели и да протегнат ръка едни към други. Или ще се спасяваме заедно, или ще потъваме заедно. Като народ. Защото всички ние сме част от един и същи народ. Колкото и да се мразим и да се отричаме, ние сме. Един народ, който трябва да реши какво бъдеще иска", допълва още тя.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички