Готов ли е Петков за нови избори? Говори Лена

Тя и зам.- председателят на парламента Мирослав Иванов откриха офис на ПП в Ямбол

Готов ли е Петков за нови избори? Говори Лена | StandartNews.com

Партия "Продължаваме промяната" е готова за нови избори, но ще направи всичко възможно да не се стига дотам. Това заяви началникът на кабинета Лена Бориславова, предаде БНР. 

Тя и зам.- председателят на парламента Мирослав Иванов откриха офис на партията в Ямбол.

Ако не успеем да избегнем нови избори, ние сме готови, подчерта Бориславова:

"Обаче преди това ще направим всичко възможно да не се стига до нови избори, защото, и тук причината е много проста, трябва да има действащо Народно събрание, което да приеме онези 22 закона, които гарантират едни 13 милиарда да влязат в сметката на българина, българските домакинства и бизнеса".

Тя допълни, че към момента усилията на правителството са концентрирани в приемането на актуализацията на бюджета от страна на парламента и не се търсят заместници на министрите от ИТН, които подадоха оставки.

Зам.- председателят на НС Мирослав Иванов заяви, че се надява новата рамка на бюджета да бъде приета, но посочи че са възможни и сценарии, целящи дестабилизация на правителството.

"Неведнъж бяхме свидетели на координирани акции от трите формации от опозицията. Сега съм почти сигурен, че ИТН ще се присъединят към тях, неведнъж сме имали такива сигнали".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай