Горанов: Живея в жилище от кръстника ми (ОБНОВЕНА)

Не се притеснявам от проверката, няма конфликт на интереси, твърди финансовият министър

Горанов: Живея в жилище от кръстника ми (ОБНОВЕНА) | StandartNews.com

Финансовият министър Владислав Горанов дойде в парламента, за да обясни на медиите, че не живее безплатно в апартамент, предоставен от фамилия Домусчиеви. Той не се притеснява от проверката, възложена от прокуратурата на антикорупционната комисия. Жилището, което обитава, е на неговия кръстник, разкри министърът.

"Този апартамент ми е предоставен през 2012 за ползване от близък мой роднина, кръстник на двете ми деца и на мен. Позволете ми да запазя и аз някакво лично пространство", каза Горанов. Въпросният близък роднина той познавал от над 20 години, а човекът не оперира с публични средства, за да е налице някакъв конфликт на интереси. Точно затова и Горанов най-стриктно е посочил в имотната си декларация през април обстоятелствата. 

"Държа да заявя, че повод за проверката е моята декларация, аз лично през април съм декларирал факти и обстоятелства и ползването на този недвижим имот с ясното съзнание, че не представлява конфликт на интереси", подчерта министърът на финансите. По думите му, за никого не е било тайна, че живее там.

"Твърдо заявявам, че този имот няма нищо общо с Домусчиеви, с техния бизнес или собствености", пресече Горанов спекулациите, които е чел от 2012 г. насам.  "Проверката е най-нормалното нещо, което може да се случи, при положение, че има подозрения за нещо нередно", добави той. "Нямам никакви притеснения от проверката и не смятам, че извършил нещо нередно или незаконно. Никой не е защитен и не бива да бъде защитен", коментира финансовият министър по повод проверката, възложена от Цацаров.

В отговор на въпроса защо не си купи жилище, за да няма спекулации и проверки, Горанов отговори: "Позволете ми аз да си управлявам бита, както намеря за добре".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай