Горанов проговори, разкри капаните на Асен Василев

Иска проверка на партиите, финансирани от Нксо

Горанов проговори, разкри капаните на Асен Василев | StandartNews.com

Бившият финансов министър Владислав Горанов проговори след дълго мълчание. В интервю за бТВ той разкри капаните в плана за възстановяване, които са заложени на България от Асен Василев.

„Когато бягаш сам, е най-лесно да излезеш втори. Планът за възстановяване и устойчивост, изготвен от  първото служебноправителство, в което дългата ръка на Асен Василев се виждаше, има вътре много условия, които не са задължително изискани от Европа. Видяхме, че сами сме предложили по-рано затваряне на мощности в Маришкия басейн“, коментира Горанов.

„Темата за Шенген при нас е в едно и също състояние повече от 10 години. Пореден държавник се провали в опитите си да убеди Нидерландия. Ние имаме много повече какво да направим освен в сферата на дипломацията“, посочи още той.

Горанов коментира и темата за съдебната реформа, като посочи, че до момента не е предложен подходящ формат

„Проблемът с „Нексо“ и други компании е само един - че се допуска да се заобикаля закона за финансирането на политическитепартии. Стига се до купуване на цели партии. Трябва да се провери дали лицата, извършвали дарения към определени политически партии – говорим най-вече за „Да, България“, са го правили регулярно, или ще се намери съмнителна близост между периода на даренията и получаване на бонуси, предоставяни от техните компании. За мен това е влиянието в политическия живот. В САЩ дейността им е била незаконна, затова и беше забранена“, коментира Горанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай