Гонят ли Митрофанова? Говори вицепремиер

Калина Константинова: Не сме взели още решение за изгонването

Гонят ли Митрофанова? Говори вицепремиер | StandartNews.com

"Не сме взели още решение за изгонването на посланик Митрофанова към този момент."  коментира в "Още от деня" по БНТ вицепремиерът Калина Константинова.

"За войната водим преговори с европейските партньори за обща подкрепна рамка, защото цялото европейско семейство е изправено пред това предизвикателство. Заедно ще бъдем по-силни. Едно доста сериозно количество бежанци преминаха през България. Около 150 хиляди са преминали гланицата към момента. От тях 67 хиляди са на територията на страната. За този вид вълна изградихме един нов свят, един нов подход за регистрация, трябваше да създадем такива механизми да изградят своето желание и достъп до хуманитарна помощ. Нямахме заварена подготовка. 

По Черноморието има най-много настанени, от една страна заради програмата за настаняване и близост до границата. 

За 40-те лева преди 3 седмици взехме решение да се дават на хотелиерите при тяхното отчитане. До 15 април това важи за всички украински граждани. След 15 април могат да се отчитат разходите за временна закрила. За този месец ще се плати на всички хотелски бази. 

Около 10 млн.лв. се предоставят за всички отчетени нощувки до сега, това е пример за успешно публично- частно партньорство. Когато тези хора са уязвими групи, в този момент са от държавния бюджет средствата. В Полша е сериозно положението. Очаква се подпомагане в следващите месеци. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай