Петък,

Голямата задача за ПП! Посочи я Росен Желязков

От: Агенция Стандарт -
860
Голямата задача за ПП! Посочи я Росен Желязков
A
A
A

„Когато се използват нелегитимни способи, дори с твърдяни правдиви цели, стигаме до констатацията за произволност. Това е характеристиката за действията на редовния кабинет на Кирил Петков – произволни арести на лидери“, каза Росен Желязков от ГЕРБ в предаването „Лице в лице“.

Коментарът му е относно констатациите за България в доклада на Държавния департамент на САЩ за състоянието на човешките права по света.

„Той е неизненадващо четиво, но в него се открояват няколко теми, които сякаш бяха позабравени през последните две години. Първо – какво се правеше по прокламираната борба с корупцията. В този доклад няма яснота дали има динамика в справянето с този проблем. Има ясни примери, в които основни права и свободи се нарушават. Един от тези примери е т. нар. произволен арест на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Влади Горанов“, допълни Желязков.

По думите му вече има готови проекти за конституционна реформа. 

„Хубаво е, че и от ПП, и от ДБ започнаха да разбират и да говорят за това, че е необходима конституционна реформа. Така че се надявам да постигнем ясен консенсус. Можем още в началото на работата на 49-тото Народно събрание да седнем и да говорим за принципите, а защо не и за промените“, каза Росен Желязков. 

Той каза, че ГЕРБ са по-искрени в желанието си да съставят кабинет. 

„От ПП декларират, че искат да направят кабинет, но казват, че ще бъде кабинет на малцинството, който ще бъде принудително подкрепен от нас. Голямата задача за тях е есента да се опитат да влязат в местната власт. Затова и тези национални избори ги разглеждат по-скоро като статистика от гледна точка на резултата за бъдещи формации. Затова направиха и коалицията, тя не е, за да се спечелят тези избори, това е коалиция за изборите наесен“, твърди Росен Желязков. 

Желязков смята, че ако шеста партия влезе в парламента ще има по-голяма гъвквавост, но липсата ѝ ще означава по-големи мнозинства в големите партии. 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com