Голяма изненада! Кое обръща вота

Интересна прогноза на Първан Симеонов

Голяма изненада! Кое обръща вота | StandartNews.com

Паметникът на съветската армия и темата за неговото премахване може да коства победата на парламентарните избори, прогнозира социологът Първан Симеонов.

Според него това може да се окаже един "много хитър начин, по който ГЕРБ да пуснат по пързалката ДБ и ПП". Аргументът на Симеонов е, че целта на втората коалиция е да обере добавката "анти-ГЕРБ", но в същото време големи слоеве на българското общество не са прозападно ориентирани и дори да не желаят да гласуват за ГЕРБ, няма да предпочетат ПП-ДБ.

"Ако вместо дневния ред статукво-промяна, наложиш дневния ред Изток-Запад, то тогава това може да ти изиграе лоша шега. Българското общество не е либерално и прозападно в мнозинствата си и "импийчмънт, махай паметника" е грешка и може да им струва победата на изборите", заяви Първан Симеонов.

"Не е добре за обществото такива сюжети да припламват, но съм сигурен, че главните говорители на тези сюжети ще го предложат за пореден път така, че всъщност да постигнат обратен ефект и да консолидират отсрещния лагер", заключи Първан Симеонов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай