Голяма драма с хартията за бюлетини

Цветозар Томов отправи предупреждение

Голяма драма с хартията за бюлетини | StandartNews.com

Голяма драма с хартията за бюлетини. Опасенията са, че ще липсва достатъчно хартия за бюлетини. „Времето до края на април би било нужно, за да се подготвят 30 хиляди ролки. Това е отговорът на печатницата към нас. За да проведем нормално изборите, може да минем и с половината от това количество”, каза зам.-председателят на Централната избирателна комисия Цветозар Томов в интервю за Нова тв.

Ако изборите са на 26 март – ще има проблем, ако са на 2 април – няма да има неразрешим проблем, допълни той. И уточни: "За 23 април ще организираме изборите без стрес". Засега като най-вероятна дата на вота се очертава 2 април. Днес след среща с ЦИК в 14:00 ч. президентът Румен Радев ще вземе окончателното си решение.

Предстои Комисията да обсъди дали протоколът, който се възпроизвежда в машините за вот, да не бъде прилаган към целия набор от изборни документи. По думите на Томов такова решение не би противоречало на изборните правила.

Попитан дали е възможно да възникне проблем при предаването на книжата в края на изборния ден, зам.-председателят на ЦИК заяви, че това не е невъзможно, но уточни: „Законодателят реши значително да повиши заплащането на труда на секционните комисии и това ще са първите избори, в които то ще е мотивиращо”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай