Голям скандал с Джамбазки! Влезе в световните новини

Името му за броени часове стана доста известно

Голям скандал с Джамбазки! Влезе в световните новини | StandartNews.com

Световните медии са шах от българския евродепутат Ангел Джамбазки.Името му за броени часове стана доста известно, за съжаление за сметка на имиджа на страната ни.

„Да живеят България, Унгария, Орбан, ФИДЕС и Европа на националните държави", преди това той провъзгласи от парламентарната трибуна.

Френският държавен секретар по европейските въпроси Клеман Бон, който присъства на дебата като част от френското председателство на ЕС, нарече жеста в Twitter "скандален и недостоен" . Френската делегация на центристката група Renew Europe помоли г-жа Мецола да „действа“ .

Много евродепутати осъдиха този жест, като германецът Манфред Вебер, президент на ЕНП, основната политическа група в парламента, който призова за „незабавни санкции“ .

Българският избраник вече предизвика полемика през 2019 г., обвинен, че е направил ксенофобски изказвания към други двама евродепутати, французойката Карима Дели и германеца Исмаил Ертуг, които той оспорва. 

Процедурният правилник на Европейския парламент гласи, че евродепутатите се „въздържат от всяко неадекватно поведение“ и „от всякакви обидни забележки“ . В случай на неспазване на тези правила, санкцията може да се отнася по-специално до участие в парламентарни дейности или надбавки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай