Големи караници в СОС. Кой ще наследи Герджиков?

След оставката на Елен Герджиков

Големи караници в СОС. Кой ще наследи Герджиков? | StandartNews.com

Общинските съветници в София избират днес председател на градския парламент на мястото на подалия оставка Елен Герджиков от ГЕРБ. Решението за това беше взето с 45 гласа "за" срещу 14 "против", съобщи БНР..

Мястото на Герджиков като общински съветник зае Миглена Атанасова, която положи клетва.

"Демократична България" (ДБ) и независимият Борис Бонев от "Спаси София" се възмутиха от начина, по който Герджиков бе отстранен от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Вчера той обяви, че Герджиков е подал оставка по негово настояване, защото не защитил партията от обвиненията на "Спаси София", че столичният градски транспорт е пред фалит заради лошо управление на кмета Йорданка Фандъкова.

"Бях потресен от изказването на г-н Борисов, който каза, че лично той е уволнил и накарал г-н Герджиков да подаде оставка, което за мен е скандално, недопустимо. Не може, който и да е, партиен лидер, владика или какъвто и да е друг пост и ранг в обществото да уволнява когото и да е, който е пряко избран от избирателите".

"Председателят на Общинския съвет е вторият най-важен човек в Столична община. Неговата оставка, неговото уволнение се случи от един партиен лидер. А какво казва кметът на София? Къде е г-жа Фандъкова?! Защо мълчи и не я ли интересува, че някой се меси в работата на Столичната община и Общински съвет?! 

В предизборната кампания изключително категорично твърдеше, че Елен Герджиков и Малина Едрева на всяка цена остава в екипа ѝ, защото е много доволна от тях".

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай