Главният секретар на президента с провокативен въпрос за Булгаргаз

За аршина става въпрос, за истината, написа Димитър Стоянов във ФБ

Главният секретар на президента с провокативен въпрос за Булгаргаз | StandartNews.com

Главният секретар на президента Румен Радев - Димитър Стоянов, използва социалната мрежа Фейсбук, за да коментира ситуацията около "Булгаргаз" и смененото ръководство на дружеството. Стоянов използва социалната мрежа и да припомни какво е било финансовото състояние на дружеството към септември 2021 г.

Ето какво написа той в личния си фейсбук профил:

"Булгаргаз опроверга истеричните изявления на Борисов. Продадени са на борсата не 60000, а 37 000 мегаватчаса. Да, така е, свободните количества трябва да се продават на борсата. Само, че една от причините за смяна на старото ръководство на Булгаргаз беше, че продава излишното количество в Румъния. Е, значи ли че сега ще сменят и новото ръководство защото е продало евтин газ от Чирен на посредник от Румъния?

Интересно е да разберем какво количество е продавало старото ръководство на Булгаргаз. Защо ми се струва, че даже и при т. нар. дълги уикенди такова количество от 37 000 мегаватчаса никога не е продавано? 

За аршина става въпрос, за истината.

Колкото до влошеното състояние, в което е оставено Булгаргаз от старото ръководство, достатъчно е да се види, че към 30.09.2021 г. дружеството е на печалба от близо 33 млн. лв.

https://www.bulgargaz.bg/upload/editorfiles/files/Doklad_30_09_2021_zp.pdf

Не ми е известно друго държавно дружество да има такава печалба." 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай