Герджиков: Слави цели да не го регистрират

Името „Няма такава държава” може да е провокация с цел магистратите да не допуснат партията и така шоуменът да натрупа подкрепа, смята юристът

Герджиков: Слави цели да не го регистрират | StandartNews.com
  • Името „Няма такава държава” може да е провокация с цел магистратите да не допуснат партията и така шоуменът да натрупа подкрепа, смята юристът

Слави Трифонов прави провокация с името на партията си „Няма такава държава”. Според видния юрист – бивш служебен премиер и експредседател на парламента, не е изключено Дългия да цели реклама, внасяйки нарочно в съда име на партия, което не може да бъде регистрирано.

ВИЖ ОЩЕ: Слави откри ловния сезон в политиката

Откакто шоуменът обяви, че влиза в политиката с партия „Няма такава държава” проф. Герджиков защитава тезата, че съдът може да не регистрира организацията. Днес той разви позицията си през БНР.

Има основания съдът да не регистрира учредената вчера партия на шоумена Слави Трифонов "Няма такава държава", каза отново Герджиков. Според него законът не позволява партия да уронва доброто име и престиж на държавността. А нарушение на това изискване се съдържа още в името на самата партия "Няма такава държава".

ВИЖ ОЩЕ: Ето речта на Слави

"Няма такава държава" е нещо, което трудно може да бъде защитено, все пак ние сме демократична, правова държава с всичките му кусури, с много недостатъци, наистина с проблеми”, коментира Герджиков. И заяви, че за него "няма такава държава" в името на една партия е силно смущаващо.

Затова проф. Герджиков не изключи вероятността изборът на име да е целенасочено действие, провокация. Няма лоша реклама и едно евентуално спиране от съда би могло да консолидира подкрепа, коментира юристът.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай