Понеделник,

Герджиков попари кабинета за Гешев. Причината

От: Редактор -
13345
Герджиков попари кабинета за Гешев. Причината
A
A
A

Нашият парламент непрекъснато си пише слаба оценка. Приема днес един закон, след два месеца прави изменение и допълнение и така. Дайте да го затворим този парламент, щом работи толкова зле, каза Герджиков.

Aз дълбоко не разбирам фиксацията в главния прокурор и специализираното правосъдие. Все едно това е съдебната реформа. Аз това абсолютно не го разбирам. Това заяви бившият служебен премиер Огнян Герджиков.

,,Не знам защо управляващите предполагат, че така лесно могат да направят смяна на главния прокурор. Простата аритметика показва, че това много трудно може да стане. Това ще е един удар във въздуха'', смята Герджиков.

Главният прокурор е административен ръководител. Прокурорите са тези, които могат да повдигнат обвиненията. Моето обяснение за фиксацията с главния прокурор е, че той се свързва с досегашното управление на ГЕРБ и фигурата на Бойко Борисов, коментира Герджиков.

Помолен да коментира думите на главния прокурор Иван Гешев, че управлението иска да бори корупцията с изрезки от вестници, Герджиков каза, че "ако е тъмно, корупцията ще вирее".

,,Корупцията трябва да се осветлява, ако е тъмно, тя ще вирее. Ако се осветлят нещата, няма да вирее лесно. Навсякъде има корупция, въпросът е да бъде максимално минимизирана'', подчерта Герджиков.

Относно коментарите срещу специализирането правосъдие, че не работи ефективно, Герджиков каза, че е изненадан, защото реално Народното събрание работи най-неефективно.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички