ГЕРБерите напускат комисията "Бисеров"

ГЕРБерите напускат комисията "Бисеров" | StandartNews.com

София. Народните представители от ГЕРБ Веселин Вучков, Снежана Дукова и Стефан Дедев напускат временната анкетна комисия по казуса "Бисеров", съобщи "Фокус".

„Два месеца вече работи тази комисия. И тримата заявяваме, че напускаме комисията, защото това се явява най-безсмислената комисия в това Народно събрание", заяви Веселин Вучков. Той разказа, че в продължение на два месеца по случая Христо Бисеров се е явил един-единствен призован. "На няколко заседания се събираме 10-те представители – ние сме малцинство – съвещаваме се за около 20 минути, след което се разпускаме. Но единственият явил се на заседание, е председателят на ДАНС – г-н Писанчев, чието явяване се изразяваше в следното: „Добър ден! Заявявам, че всичко, за което ще ме питате, е следствена тайна, поради което няма да отговарям на въпросите". А всъщност ние не искахме да питаме за делата, които са под формата на досъдебно производство спрямо Христо Бисеров, а искахме да питаме за изтичане на информация", допълни Вучков. "Според нас, тази временна анкетна комисия, се превръща в комисия за прикриване на истината, и започва да акцентира върху разпространение на слухове", заяви бившият заместник вътрешен министър.

Снежана Дукова каза, че причината за напускането е, че тази комисия е "ампутирана комисия", обречена предварително на неуспех. "Няма да участваме в коридорни инсинуации и слухове, още повече, с днешните поканени гости, въпреки нашето предварително нежелание те да не участват в комисия", каза тя.

Комисията трябва да провери и установи всички факти и обстоятелства, довели до внезапното подаване на оставка от Христо Дамянов Бисеров от всички заемани постове в народното събрание и политическата партия "Движение за права и свободи", в резултат на негови действия, след които са образувани наказателни производства за престъпления, свързани с изпиране на пари, подаване на декларации с невярно съдържание и други, както и потенциалното неправомерно изтичане на информация от българските служби за сигурност към "Боянските сараи", както и всички факти и обстоятелства, свързани с твърденията за скандална кореспонденция и среща между председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и Бисер Миланов, известен като Петното.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай