ГЕРБ вика Москов за реформата

ГЕРБ вика Москов за реформата | StandartNews.com

Депутатите от парламентарната група на ГЕРБ ще привикат здравния министър Петър Москов на заседание на групата им идния вторник. Това са решили те, научи "Стандарт". Причината за изслушването на здравния министър бил фактът, че предложенията за здравната реформа не били съгласувани и представени по надлежния ред. Малко по-рано през деня премиерът Бойко Борисов поиска от Москов да проведе разговори с различните синдикати и заинтересовани страни, както това се правело по отношение на пенсионната реформа.

Нов контрол за скъпите лекарства

Няма да ставам кмет, отсече здравният министър

Здравният министър Петър Москов представи нова идея за контрол на скъпоструващите медикаменти, които се използват в болниците.
Здравните инспектори в страната ще броят празните опаковки и ампули от скъпите лекарства и така ще се следи за злоупотреби и нелегалната им продажба. Така, ако бройките, които са закупени, съвпадат с използваните бройки в пликовете, значи няма злоупотреби.
По думите на Москов опаковките ще бъдат събирани в по-малки, също толкова обезопасени, прозрачни пликове. "Имаш толкова пациенти, накрая трябва да има такова количество празни флакони", даде пример здравният министър. Москов бе категоричен, че няма да стане "кмет на София, папа на Рим и генерален секретар на НАТО". Името му се спрягаше като номинация на ДСБ. Междувременно в отворено писмо във Фейсбук съпругата на натовец номер 1 Гергана Паси обяви също, че Соломон Паси няма да участва в изборите за кмет на София. Бившият ни външен министър бе номиниран от ДБГ за общ кандидат на Реформаторския блок, но не бе одобрен от ДСБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай