ГЕРБ ще работи за три приоритета

ГЕРБ ще работи за три приоритета | StandartNews.com

София. Депутатът от ГЕРБ Цецка Цачева очерта приоритетите на партията от трибуната на Народното събрание. По думите й три са основните цели на ГЕРБ: работата по заетостта и трудовия пазар, здравеопазване и образование.

ГЕРБ ще работи на първо място за приемането на законодателство, което да развива трудовия пазар и да помага за намаляване на безработицата и повишаване шансовете на българите да намират работа, отчете Цачева.

Ще настояваме за разглеждане промените в Закона за професионалното образование и обучение за въвеждането на дуалното образование, за да се осигури намаляване на младежката безработица, по-добра връзка между образованието и пазара на труда и квалифицирана работна ръка за бизнеса, каза още Цачева.

Ще изискваме разглеждане на внесените от нас промени в Кодекса на труда, за да се регламентират стажантските договори като специален вид трудови договори и за гарантиране на минимално им заплащане, допълни тя.

Ще работим и настояваме за приемането на: Закон за Доброволчеството, Изменения в Закона за насърчаване на заетостта, Закон за изменение и допълнение за интеграция и хората с увреждания, Промени в Закона за здравословни и безопасни условия на труд, разясни тя.

Друг наш важен приоритет остава образованието. За това още от началото на парламентарната сесия ще внесем предложенията за промени в образователните закони, които да гарантират по-добро качество на образованието, така както го започнахме през нашия мандат. Ще настояваме за приемането на Закона за предучилищното и училищното образование, който по предложение на ПГ на ГЕРБ е включен в седмичната ни програма. Определяме като наложителни за приемане и измененията в Закона за професионалното образование и обучение, обясни депутатът.

Трети наш приоритет ще е здравното законодателство. За това ще подкрепим реализация на реформи в сектора само след постигането на обществен и политически консенсус по тях, категорична бе Цачева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай