ГЕРБ пуска икономист срещу Азис в Кърджали

ГЕРБ пуска икономист срещу Азис в Кърджали | StandartNews.com

Областният управител на Кърджали Илия Илиев ще се изправи срещу сегашния градоначалник Хасан Азис в Кърджали, научи "Стандарт". Кандидатурата на Илиев вече била анонсирана официално пред Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Илиев е известен икономист и се ползва с голяма подкрепа в града. Според запознати имал големи шансове срещу кандидатурата на сегашния градоначалник Хасан Азис. Очаква се окончателното решение за кандидатите за всичките 265 общини в страната да бъде ясно до 10 август. За целта последната дума ще има премиерът и лидер на партията Бойко Борисов. Именно той ще зачертава или допълва списъците с кандидатите до края на юли месец. Сегашните градоначалници на София, Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора, Казанлък, Русе, Силистра със сигурност ще бъдат предложени и за следващ мандат от партията на Генерала.

За Хасково и Ботевград например обаче все още партийците нямат изявени кандидатури. В Перник е ясно, че гербаджиите ще трябва да избират между три номинации. Във Враца най-вероятната кандидатура за местния вот ще бъде тази на сегашния зам.-министър на спорта Калин Каменов.
Освен за кандидатите за кметове, които били избистрени на 80 процента, в партията на Борисов стягат и листите за общински съветници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай