ГЕРБ помага на млад шахматист

ГЕРБ помага на млад шахматист | StandartNews.com

"Парламентарната група на ГЕРБ за втора поредна година отпуска финансова помощ на 8- годишния Светлен Иванов, който е най-младият кандидат майстор в историята на българския шахмат в своята възрастова група". Това написа
Цветан Цветанов във Фейсбук, кдето публикува снимки от срещата си с младия шахматист.

"Светлен Иванов е спечелил редица международни европейски турнири по шах. Има 9 победи от общо 9 участия. Той е представител на Клуба по шах в читалище „Средец" в столичния район „Красно село" ", изтъква председателят на ПГ на ГЕРБ.

"Миналата година ПГ на ГЕРБ подкрепи участието на Светлен на Световното шахматно първенство в Гърция, където той се представи изключително достойно. През лятото на 2016 г. му предстои европейско шахматно първенство в Прага. Щастлив съм, че участваме и ще продължим да подпомагаме изграждането на голям български шахматен талант като Светлен", припомни той.

"По време на срещата изиграх партия шах със Светлен Иванов и получих като подарък от неговото семейство дизайнерски шах „Битката на боговете". В скоро време ще организираме шахматна среща на най-високо ниво между младия шампион и премиера Бойко Борисов", се казва още в текста на Цветанов за срещата му с детето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай