ГЕРБ: Опозицията е обединена срещу нас

Агитки за и против ГЕРБ си спретнаха дуел по надвикване на площада в Добрич

ГЕРБ: Опозицията е обединена срещу нас | StandartNews.com

Добрич. "Опозицията е обединена срещу ГЕРБ и вместо политики предлага само омраза и компромати." Това заяви в Добрич председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов. 

На Велики Четвъртък официално в центъра на града бе представена листата на ГЕРБ от 8 Добрички МИР, като за представянето пристигнаха Цветан Цветанов и Бойко Борисов. Лидерът на партията Бойко Борисов се ръкува с фенове и раздаде автографи през загражденията.

Пръв от трибуната своята подкрепа заяви Цветанов, като каза: "Нужна ни е убедителна победа, за да имаме втори мандат на управление. Кампанията трябваше да е време на сблъсък на идеи и политики, на секторни политики, но опозицията - всички партии, са се обединили срещу ГЕРБ и предлагат само омраза и компромати. ГЕРБ е единствената партия, която предлага политики в отделните сектори. Ние сме първата партия, която дава отчет след мандата си за това какво е направено". Той изтъкна, че ГЕРБ иска нов управленски мандат, защото той съвпада и с новия програмен период, в който са договорени 25 млрд. евро за развитието на България и не пропусна да отбележи, че по времето на Тройната коалиция фондовете са били спрени, а усвоените средства са възлизали едва на 1 на сто. "По време на нашето управление бяха усвоени 38% и в българските общини влязоха над 10 млрд. лв.", каза още Цветанов.

Той подчерта, че в изборната надпревара участват 45 партии и коалиции. "Ситуацията е сложна. Бюлетината ще е около 1 м и след 40 хората ще забравят какво са прочели в началото", каза още зам.-председателят на партията. Цветанов покани на трибуната и лидера Бойко Борисов, който заяви, че са закъснели заради посещение в Силистра и допълни, че това е демокрацията.

Именно при тези му думи събралото се множество се раздели на две и докато част от стеклите се на площада викаха "Бойко, Бойко", други скандираха "Мафия, мафия". Това накара Борисов да замълчи и дуелът между викащите се развихри, но групата, скандираща "Бойко", излезе победител.

Борисов изтъкна, че правителството на ГЕРБ е това, което е направило най-много за земеделието и допълни, че са договорени за сектора 2.5 млрд. евро повече. "Правим грешки, поправяме ги и вървим напред" - каза още Борисов. И той заяви, че опозицията е обединена срещу ГЕРБ, като каза: "Станишев и Костов - единият ляв, другият - десен. Не съм чул една лоша дума да кажат срещу партиите си, а само срещу нас. Ние дойдохме в Добрич и после спряхме шистовия газ. Когато ние дойдохме на власт, имаше трима посредници за доставки на газ, а сега - нито един. При нас финансовата дисциплина бе най-добра и ни сравняват с Швейцария и Германия по бюджетен дефицит. Успяхме да направим това в най-трудното време. В социалистическа Франция има 3.5 млн. безработни, а в Испания - 6 млн.", добави още Борисов. Той и Цветанов заедно с водача на листата Румен Иванов призоваха да се гласува за ГЕРБ на 12 май.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай