ГЕРБ няма да се връща в пленарна зала

ГЕРБ няма да се връща в пленарна зала | StandartNews.com

София. ГЕРБ няма да се връща в пленарна зала. За това напомни заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти. „Към настоящия момент - не се връщаме в пленарна зала, защото това, което в момента се говори, няма абсолютно никаква визия за по-бързото решаване и изработване на тези промени в Избирателния кодекс. Това е наложително, защото няма как да пренебрегваме всички тези мирни протести, които има в България", аргументира се той.

„Готови сме да обсъждаме и да работим активно за промени в изборното законодателство, те да бъдат много ясни, и има 7 - 8 неща, които трябва да бъдат приети", обясни Цветанов. И продължи, че това са исканията на българските граждани, които искат да гласуват за независими депутати, но при по-опростена за тях формула.

„Ние сме дискутирали, както намаляването на броя на подписите, които трябва да бъдат входирани при избирането и номинирането на независими депутати, също така и сумата за депозит, която е за политическите партии, 10 000 лева, да бъде намалена на 1000 лева, за да се даде равен старт, или действително възможност за мажоритарен вот, което би могло да се засили точно, ако така функционира Избирателният кодекс", каза Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай