ГЕРБ ни върна в тоталитаризма

ГЕРБ ни върна в тоталитаризма | StandartNews.com

София. Властта става зловредна и връща България десетилетия назад в миналото, потапя хората в безпросветност и в отчаяние. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на Конгреса на Партия „Български социалдемократи” днес.

Според него вече няма член 1 от Конституцията на България, а фактически ни управлява едноличен авторитарен режим, който отнема правото ни на свобода.

Вярвам, че форумите на всички партии от левицата ще кажат ясно не на този модел на управление и заедно ще намерим новата формула и визия за България, каза Станишев.

Според лидера на социалистите алтернатива на ГЕРБ е обединената левица. Нейната платформа пък трябва да включва няколко основни послания. Сред тях са демократино управление и социалнопазарна икономика. Последното означава, държава, която чрез правила не позволява монополите и картелите да смажат конкуренцията и да унижават хората, обясни Станишев.

Да се създаде нова, голяма, лявоцентристка коалиция, настоя и Георги Първанов по време на 49-я редовен конгрес на партия Български социалдемократи. Според него не трябва да се чака последния момент, а обединението вляво да стане възможно най-бързо. По думите му, е необходимо ново качество на лявото, а оценявайки сегашното управление, демократичният процес не е необратим.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай