Неделя,

ГЕРБ: Корнелия Нинова лъже методично и професионално

От: Администратор -
A
A
A

За чумата вярваме на министър Румен Порожанов, защото Корнелия Нинова е жена, която лъже методично и професионално в 99% от случаите. Това заяви народният представител от ПГ не ГЕРБ Тома Биков по време на извънреден брифинг днес, цитиран от Агенция Фокус.
„Крайно време е разследващите органи да започнат да проверяват мотивацията на Корнелия Нинова да се занимава с политика. Защото според мен тя вече е доста подозрителна и на ръба на националната сигурност. Просто има конкретни твърдения, които излизат от БСП за черни каси и за какви ли не неща, и е крайно време органите, които се занимават с това, да ги проверят. Защото аз не съм нито разследващ полицай, нито разследващ поет, защото имаше и такива хора", коментира Биков.

На въпрос във връзка с това, че Корнелия Нинова е изградила тезата си за чумата въз основа на получен доклад от френска лаборатория, който според нея доказва, че чума в България не е имало, а министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов твърди, че такъв доклад не съществува, Биков отговори: „Когато някой ми казва „Корнелия Нинова твърди", аз гледам откъде изгрява слънцето. Това е жена, която лъже всеки ден. Г-жа Нинова лъже методично и професионално в 99% от случаите. Само когато споменава името на партията си, казва истината. Ние вярваме на министър Порожанов, защото Нинова постоянно твърди, че някаква жена й е казала нещо. И днес на пресконференцията това каза – „хората говорят, че..." Защото я е страх да каже „аз твърдя, че...", защото на всичкото отгоре е и страхлива. Ще кажем на колегите от земеделската комисия да проверят това", каза още Биков.

Корнелия Нинова се държи като собственик на работническо-мениджърско дружество и превръща тази партия в това, каза още Тома Биков. „Въпросът, свързан с чумата и т.нар. втори проби показват, че институциите са реагирали адекватно и заразата е била предотвратена. Това е резултатът, който днес беше представен. Действията на БСП и безотговорното отношение на Корнелия Нинова по време на тази криза за нас все още са заплаха на националната сигурност и искаме компетентните органи да се намесят", каза още Биков.

Той посочи, че от ГЕРБ са очаквали Корнелия Нинова да даде пресконференция на тема кой носи отговорност за Бенчо Бенчев. „Защото още не сме чули какво мисли тя. Тя реагира на този огромен скандал с един статус във „Фейсбук". За нас е озадачаващо бягането ѝ от тази тема. По нея ние изразихме съмнение, че в БСП съществуват „черни каси" и това съмнение остава и до днес. И призоваваме органите на реда да проверят това", каза още Биков и посочи, че казусът с Бенчев явно не е изключение и той може да се окаже модел.

„Добре е президентът Румен Радев да каже знае ли, че неговата партия е използвала помощта на г-н Бенчев по време на неговата кампания. Защото това го каза Атанас Зафиров от БСП – той го потвърди. Трябва да се каже в какво се е изразявала помощта на Бенчев – лепене на плакати, раздаване на флаери, даване на пари. Да не се правят, че не разбират въпроса, защото в кампанията на Радев участваха с финансиране хора, които са безработни и социално слаби. Много хора с дарение са участвали в диапазона, който не подлежи на проверка. Ще продължим да задаваме тези въпроси, а дали Корнелия Нинова ще отговори – аз се съмнявам. Защото тя се държи като собственик на работническо-мениджърско дружество и превръща тази партия в това. Човек, който не отговаря на важни въпроси, засягащи го, и ползва работническата част за параван на мениджърските изпълнения в стил Бенчо Бенчев", коментира Биков.

Има координирана атака между президента Румен Радев и БСП, като целта очевидно е да влязат във властта по задния начин. Това пък каза депутатът Александър Ненков на същия извънреден брифинг.

„Има координирана атака между президента и на БСП, в частност Корнелия Нинова за това, защото те не могат да отговорят на въпроса за Бенчо Бенчев - дали той е давал пари по незаконен и непрозрачен път за кампанията на президента. Чудя се тяхното желание да излизат и да говорят за неща, за които те нямат ни най-малко право да говорят. Първото е европейските фондове. Това са хора, на които ЕК два пъти спира европейско финансиране. Г-н Стойнев каза, че европейските фондове били спрени заради некадърните кметове на ГЕРБ - искам да кажа, че те спират заради управляващия орган, а не заради общините, които са бенефициент. В тази връзка искам да го попитам когато беше министър на икономиката доволен ли е за нивата, до които стигна икономиката тогава и щетите които понесе българският бизнес тогава", попита Ненков.

Той припомни, че БСП говорят за „Визия за България". „Могат да напишат и най-прекрасния документ, но много важно е кой изпълнява тези програма. И това са хората, които на няколко пъти оставят държавата почти фалираща - само за последното правителство на Орешарски държавата остана с 5% дефицит. Никой от тях не носи отговорност за нищо и случаят с Бенчо Бенчев също е пример за това. При тази координирана атака между президента и БСП очевидно целта е да влязат във властта по задния начин, като президентът сформира служебно правителство. Те искат да вкарат страната в една политическа криза на безвремие, в която да управлява президента. Призовавам на колегите от БСП да не разчитат на късата памет на хората и да бъдат по-смирени", коментира Ненков.

Тагове:

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички