ГЕРБ искат 3 % за влизане в парламента

ГЕРБ искат 3 %  за влизане в парламента | StandartNews.com

София. ГЕРБ настояват процентната бариера за влизане в парламента да падне от четири на три процента. Така ще има по-голямо представителство на хората, стана ясно от пресконференция на ГЕРБ. На въпрос на брифинга защо Лилияна Павлова е била забелязана на протестите срещу правителството, партийците отговориха, че е забранено на представители на ръководството на партията да ходят на протести.

„ГЕРБ ще представи своите промени в Закона за ДАНС по време на утрешното заседание на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) при президента". Това съобщи Красимир Ципов на пресконференция на ПП ГЕРБ. „Ще призовем президента да обмисли вариантите за обявяване на противоконституционни приетите промени в закона за ДАНС, както и да бъдат спрени всички реформи в сектора „Сигурност", докато няма обществено осъждане", допълни Ципов.

„Надявам се, че следващите стъпки на правителството няма да бъдат за трети път програмни декларации, а конкретни законодателни инициативи. Призоваваме ги да спрат с промените в сектора „сигурност", каза депутатът от ГЕРБ Владислав Горанов.

„Ако в България има консенсус не сред политиците, а сред гражданите, то е ясно, че е необходима бърза и адекватна промяна в изборните правила" заяви депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай