ГЕРБ иска от съда да касира изборите в Гърмен

ГЕРБ иска от съда да касира изборите в Гърмен | StandartNews.com

Гърмен. ГЕРБ оспорва резултатите от частичния вот в община Гърмен и ще ги атакува в съда. Причината е прозрачните бюлетини, с които местните жители гласуваха в изборния ден. Това доведе до контролиране на вота, категорични са от областното ръководство на партията на Бойко Борисов. Асим Адемов, председател на предизборния щаб, даде пример със село Горно Дряново, където 200 души са отказали да упражнят правото си на вот точно заради прозрачните изборни книжа. Той е убеден, че вотът е бил изцяло контролиран.

"Гърмен е отражение на всичко, което се случва в държавата. Но хората, които не се страхуват да си кажат мнението, стават все повече. Поздравявам всички смели хора от общината. ГЕРБ излезе победител в една неравностойна битка. 5199 гласа спечели ДПС с помощта на БСП и Атака. А ГЕРБ спечели сама 2245 гласа", заяви областният лидер на ГЕРБ в Пиринския край Даниела Савеклиева, която коментира изборните резултати от частичния вот в малката община.

Загубилият кандидат-кмет Верхад Ислямов подчерта, че хората, гласували хора за него, са показали, че са се освободили от страха. От ГЕРБ очакват на следващите избори повече хора да се освободят от страха, за да се разбие монопола на ДПС в малката община.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай