ГЕРБ иска оставка на директора на ДАБ

ГЕРБ иска оставка на директора на ДАБ | StandartNews.com

София. ГЕРБ обмислят да поискат оставката на председателя на Държавната агенция за бежанците (ДАБ) Николай Чирпанлиев, обяви народният представител от опозицията Красимир Ципов.

„Правителството и по-специално ДАБ не взимат подходящи и адекватни мерки, за да преодолеят създалата се криза с бежанците, продължават да се наблюдават изключително лоши условия, при които бежанците пребивават на територията на България и по-конкретно в София", изтъкна Ципов от парламентарната трибуна.

"През последните няколко седмици се поставя въпросът за услугите, които се предоставят на тези бежанци, а именно - обещава им се, че те ще получат жилище на външен адрес, различен от тези центрове за настаняване, след което се прибират парите на тези хора, които са изпаднали в такава беда, и в крайна сметка те се озовават в тези центрове за настаняване при изключително лоши условия, които водят до такива нещастни инциденти. Това лице е починало от инфаркт вследствие на преживян стрес. Правителството търпи огромен провал именно в политиката на връщане, било то доброволно или принудително. Повече от няколко месеца ние поставяме въпроса, на който не получаваме ясен и конкретен отговор, колко лица са били върнати доброволно и принудително," обясни Ципов

Мисля, че е редно да поставим изисквания за оставката на председателя на Държавната агенция за бежанците Николай Чирпанлиев, каза на брифинг в парламента депутатът от ГЕРБ Румен Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай