ГЕРБ дава 100 дни на новото правителство

Бивши министри от кабинета "Борисов" отхвърлиха обвиненията за финансов хаос в страната

ГЕРБ дава 100 дни на новото правителство | StandartNews.com

София. "Даваме 100 дни толеранс на новото правителство". Това заяви бившият министър по еврофондовете от ГЕРБ Томислав Дончев.

На пресконференция на партията Томислав Дончев, Владислав Горанов и Делян Добрев и Лиляна Павлова защитиха направеното в ресорите им през изминалите 4 години, определяйки като "спакулации" коментарите на наследниците им от експертния кабинет "Орешарски".

„Смущаващ е коментарът от последните 2 седмици как България можела да загуби европейски средства заради бездействието на предишното правителство. По оперативните програми страната не е губила средства, коментарите за противното са застраховка за бъдещи неудачи", подчерта Дончев.

Той поясни, че кабинетът „Борисов" е изготвил национален план за развитие България 2020, както и проект на договор за партньорство с ЕК.

По думите на бившия заместник на Симеон Дянков - Владислав Горанов оценките на лидера на БСП от последните дни за финансовото състояние на държавата са манипулативни.

Делян Добрев пък отхвърли изказването на Орешарски, че България вероятно ще загуби делото в арбитражния съд за АЕЦ Белене. „Задал съм парламентарен въпрос към премиера на какво се дължи неговото становище и дали е съгласувано с адвокатите ни. Няма основание да се счита, че България ще загуби делото в арбитража, ние сме силната страна в него, не трябва да се поддаваме на рекет и шантаж. Този един милиард е същият, с който ни плашиха и миналата година", посочи ексминистърът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай