ГЕРБ в акция. Ще има ли първи вот на недоверие?

Искат оставка на вицепремиера Калина Константинова

ГЕРБ в акция. Ще има ли първи вот на недоверие? | StandartNews.com

ГЕРБ започва акция срещу правителството. Подготвя вот на недоверие и иска оставката на вицепремиера Калина Константинова заради провала на преместването на украинските бежанци, съобщи бившият социален министър, сега депутат от ГЕРБ, Деница Сачева.

ВИЖ ОЩЕ: Кръстосан разпит на Калина Константинова пред депутатите за бежанците

На въпрос дали я познава добре, защото Константинова е била част от екипа на Румяна Бъчварова като министър в кабинета на ГЕРБ, Сачева отговори, че явно не се е справила, щом не е част от партията днес.

„Ние сме дали своята оценка за нея. Тази жена е вицепремиер по ефективно управление и очевидно показва, че не познава институциите и не знае те как работят“, заяви Сачева.

Вицепремиерът по ефективното управление Калина Константинова ще бъде изслушана днес в парламента по искане на ГЕРБ-СДС заради изказването й в понеделник, в което обяви, че "правителството прекратява интеграционния план за разселване на бежанци във вътрешността на страната".

Сачева съобщи, че ГЕРБ се готвят за вот на недоверие. Темите може да са проблемите с бежанците или енергетиката.

Когато сме готови с нашето решение, веднага ще го обявим. За момента това, което правим, е да казваме истината, да показваме това, което се случва в управлението, за да бъдат хората убедени, че този вот на недоверие трябва да има успех не за опозицията, а за обществото, каза още тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай